ONZE MERKEN

De bedrijfsvoering van Framed is gebaseerd op de verkoop van kwalitatief en technisch hoogwaardige innoverende producten met een goede prijs – kwaliteitsverhouding. Enkel de producten die aan die eisen voldoen worden in ons assortiment opgenomen.

 

RACEFIETSEN en MOUNTAINBIKES

Voor wat de verkoop van racefietsen en mountainbikes betreft is daarom gekozen voor een viertal merken die in de praktijk hebben bewezen in de fietsbranche tot de top te behoren:

 

Cannondale

Cannondale is een Amerikaans bedrijf dat zich aanvankelijk vooral richtte op de productie van rugzakken enz. voor backpackers en outdoorsman. Om laatstgenoemde doelgroep nog meer te kunnen bedienen werd in 1970 tevens gestart met de bouw van toerfietsen.

In 1984 werd het assortiment uitgebreid met de bouw van racefietsen en mountainbikes. Nadat in 1997 Ivan Gotti de Giro won op een Cannondale racefiets, werd het merk ook in Europa steeds populairder.

Cannondale is al decennia lang voorloper op het gebied van kwaliteit, techniek, ontwikkeling en design. In Canada hebben ze onder leiding van Peter Denk, een fenomeen op het gebied van innovatieve ontwerpen met een voorliefde voor perfectie tot in detail, een eigen design- en testcenter. Een mooi voorbeeld van een innovatief ontwerp is de door veel mountainbikers zo geliefde “lefty”, een voorvork met vele voordelen waarop Cannondale patent heeft.

Cannondale behoort tot de topmerken in de fietsbranche, het maakt fietsen die tot in detail zijn doordacht, waardoor je op een Cannondale iedere keer weer je eigen grenzen kunt verleggen.

Heel wat professionele- en recreatieve fietsers rijden daardoor met veel plezier op een racefiets en/of mountainbike van dit merk.

Aangezien de laatste jaren steeds meer vrouwen in het recreatieve peloton zijn waar te nemen, heeft Cannondale haar assortiment uitgebreid met racefietsen die zijn afgestemd op deze doelgroep.

 

Scott

Scott is eveneens van origine een Amerikaans bedrijf. Het bedrijf was in het begin gespecialiseerd in de productie van ski-materiaal. Oprichter Ed Scott had als visie: innovatie, technologie en design. Het bedrijf is momenteel geheel in Zwitserse handen.

Sinds 1986 is Scott tevens in de fietsenbranche gestapt door de productie van zowel racefietsen als mountainbikes. Ook bij de productie van deze sportfietsen bleef Scott trouw aan zijn visie: innovatie, technologie en design.

 Scott schreef voor het eerst geschiedenis in de fietsenbranche met het maken van ’s werelds eerste aerodynamisch stuur. Met dit innovatieve ligstuur legde Greg LeMond de basis voor zijn Tour de France overwinning van 1989.

Fietsen van Scott hebben het beste van twee werelden. Ze combineren de Zwitserse precisie met Amerikaanse bluf. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en Rock Shox. Het bedrijf is er ook altijd als eerste bij als er een innovatie op de markt komt. Scott maakt zeer lichte fietsen met superieure rijeigenschappen, gecombineerd met een zeer fraaie uitstraling.

Vooral bij de productie van de mountainbikes loopt Scott vaak voorop. In 1992 kwam men op de markt met de eerste full suspension mtb en in 2003 kwam Scott als eerste met de verstelbare shockdemper.

Daarnaast introduceerde Scott in 2001 wereldwijd het lichtste aluminium frame, in 2011 gevolgd door het lichtste mtb carbon frame Scale, waarmee Nico Schurter de Overall MTB World Cup won.

Scott was ook een van de eerste fietsmerken met een elektrische vering en elektrisch schakelen op een mountainbike.

Scott heeft eveneens een speciaal vrouwenmodel in haar assortiment opgenomen.

Diverse profteams, zowel op de weg als in het terrein, rijden thans op Scott fietsen, het merk behoort eveneens tot de topmerken en is niet meer weg te denken uit het peloton. Daarnaast zijn er steeds meer recreanten die het voorbeeld volgen.

 

BMC

BMC Switzerland is een premium, Zwitsers fietsmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft wereldwijd ongeveer 120 mensen. Het heeft hoofdkantoor in Grenchen, Zwitserland, waar het ook een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit heeft; het Impec Lab.

BMC's fietsen voldoen aan de hoogste normen in kwaliteit, design en fabricage en het bedrijf belegt zwaar in onderzoek en ontwikkeling om haar ontwerpen en technologieën verder te verbeteren.

BMC heeft zijn weg in de geschiedenis geschreven door fietsen te leveren voor de top atleten van de wereld, winnende races zoals de Tour de France, het Team Time Trial en Road World Championships, het MTB XCO World Championships en tal van Ironman Championships.

 

Look

Look is een Frans bedrijf dat evenals Scott is begonnen in de ski-industrie. In 1984 werd door Look een pedaal ontwikkeld zonder toeclip: het klikpedaal. Vanaf 2000 wereldwijd in gebruik op racefietsen en mountainbikes.

In 1986 is Look gestart met de productie van carbon fietsframes. In dat jaar won Greg LeMond als eerste op een geheel handgemaakte Look carbon racefiets, de Tour de France.

Eind jaren 90 ontwikkelde Look het “monocoque” (uit één stuk) carbon frame, een revolutionaire ontwikkeling in de fietsenbranche.

Look is tot op de dag van vandaag op het gebied van innovatieve ontwikkeling van carbon frames wereldwijd koploper. Ze worden nog steeds met de hand in hun eigen Franse fabriek vervaardigd, waardoor topkwaliteit is gewaarborgd. De carbon racefietsen hebben, naast de laatste nieuwe technische specs, tevens een geheel eigen design en uitstraling.

 

Enkele voorbeelden van de laatste nieuwe ontwikkelingen zijn:

       - de 675. Door de integratie van de stam in de topbuis is dit een van de meest opvallende frames van alle Look modellen. De 675 is ontworpen met een                   speciale techniek, waarmee qua stijfheid en kracht grote winst wordt behaald op de eerdere modellen. De speciale geometrie van het frame bevordert                 bovendien een meer comfortabele rijpositie;

  • de 695. Dit model heeft een revolutionair frame dat een hoge mate van precisie en oneindige instelbaarheid biedt door de integratie van de steel, de headset, de vork en de cranckset. De vorm van de buizen is geoptimaliseerd met behulp van Computational Fluid Dynamic (CFD) technologie;
  • de 795. Dit is momenteel de high-end fiets. Deze racefiets is een van de meest aerodynamische fietsen. Hij heeft geïntegreerde voor- en achterremmen, interne bekabeling en aerodynamische componenten.

Ook de carbon Look sportfietsen maken als topmerk onderdeel uit van zowel het professionele - als het recreanten peloton.

 

E-BIKES

Naast de sportfietsen neemt met name de vraag naar fietsen met elektrische trapondersteuning (e-bikes) de laatste decennia een grote vlucht.

Aanvankelijk was het met name de oudere generatie die, vanwege ouderdom en/of gebreken geen gebruik meer konden maken van een normale fiets, massaal overstapten op een e-bike. De laatste jaren zien we dat daarnaast ook andere doelgroepen (recreatieve fietsers, jongeren) steeds meer de voordelen en het gemak van de e-bike waarderen en overgaan tot aanschaf van een e-bike van hun keuze.

Wij hebben bij de verkoop van de e-bikes eveneens gekozen voor de topmerken Cannondale en Scott.

Beide topmerken beschikken over een uitgebreid assortiment e-bikes, afgestemd op alle doelgroepen. De e-bikes hebben dezelfde hoge kwalitatieve kenmerken als de sportfietsen van dat merk.

Scott was in 2011 het eerste bedrijf dat in samenwerking met de elektrotechnische reus Bosch een e-bike ontwikkelde dat een stilistisch georiënteerd en makkelijk te bedienen e-bike systeem aanbood.

De e-bikes van Cannondale zijn vanwege hun kwaliteit, stabiliteit en design van topklasse.

De Cannondale e-bike Mavaro City werd in 2015 door een onafhankelijke jury bekroond met de titel “e-bike van het jaar”.

 

Ook de hybride-, stads-, tracking- en kinderfietsen van Cannondale en Scott behoren tot ons assortiment.

 

“De potentiële koper moet zich goed voelen bij een bepaald merk en dat is waar we bij Framed de ruimte voor maken”.

 

FRAMED [E]BIKE AND LIFESTYLE STORE / TROMPUTTE 10, 6269 BC  MARGRATEN • INFO@FRMD.NL • T +31 [0]43 311 02 82